Uitslag D2 ronde 2, 14 november in Schijndel

Zondag 14 november werd in Schijndel de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. Dankzij de verbouwing van het bad en de langverwachte tribune kon het publiek alles goed in de gaten houden en was er rondom het bad voldoende ruimte voor alle zwemmers en officials.

Behalve de 28 zwemmers van Neptunus '58 kwamen ook deelnemers van Aegir (Eindhoven), Tempo (Valkenswaard) en De Wildert uit Zundert aan de start. 

De heren mochten dit keer het spits afbijten met de 4 x 100 meter vrije slag. Mark van Dinther opende met een verbetering van zijn persoonlijk record met 0.4 seconde. Daarna volgden Frank Hovenier (een fractie boven zijn beste tijd), Jeroen Trimbach (0.8 sneller dan ooit) en Roel vd Kleij (iets meer dan een seconde boven zijn pr). Uiteindelijk eindigden de heren als tweede. De dames zwommen de 4 x 50 wissel. Elke Schellekens, Anouk van Lokven (onder haar pr op de schoolslag), Shirley Voets (meer dan een seconde sneller dan ooit) en Lisa Smits werden met ruim vier seconden voorsprong eerste.

Vervolgens startten de individuele programma's, met als eerste de zevenjarige Tijn Snelders, die zijn eerste wedstrijd zwom. En met groot succes, want hij veroverde het zilver op de 25 vrij met een nieuw clubrecord! Daarna zwommen de zwemmers uit 1999 en 2000 de 100 meter wisselslag, en de pr's vlogen iedereen om de oren. Pim de Crom was maar liefst dertien seconden sneller dan zijn oude toptijd. Helaas belandde hij met een vierde plaats net naast het podium. Een vierde plaats was er ook voor Anouk van Os, die haar pr met vier seconden scherper stelde. Fabiënne Messerschmidt eindigde als negende, net voor haar zusje Valerie, die haar pr met ruim vier seconden aanscherpte.

De 100 school voor 1997 en 1998 leverde twee medailles op voor Neptunus '58. Jeroen van Dinther behaalde het goud dankzij een pr van vijf tellen, en dat terwijl zijn oude toptijd pas vier weken stond! Martijn Eickmans was een fractie sneller dan ooit en werd zevende. Tom vd Loo verbeterde twee pr's in één race, want behalve dat zijn eindtijd anderhalve seconde sneller dan ooit was, was hij ook na 50 meter een seconde sneller dan voorheen. Bij de meisjes was er brons voor Isa vd Ven, die haar pr met vier seconden aanscherpte. Rachel Brunnen zwom zeven seconden sneller dan ooit. Beide meiden zwommen ook pr's na 50 meter.

Voor de zwemmers uit 1995 en 1996 stond de 50 vlinder op het programma. Helaas heeft Neptunus '58 momenteel geen jongens in die leeftijdsgroep, en dus zwom Delane Lathouwers (1997) in deze categorie. En niet zonder succes, want hij werd vijfde dankzij een pr van meer dan drie seconden. Deze toptijd betekende tevens zijn allereerste startbewijs voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen in mei volgend jaar. Bij de meiden is de Schijndelse vereniging wel goed vertegenwoordigd. Shirley Voets was overtuigend de snelste en verbeterde haar eigen pr en clubrecord met een volle seconde. Zoë Hellings werd zesde dankzij een verbetering van bijna drie seconden. Aniek Pennings werd zevende en Lara vd achtste. Demi van Os behaalde de twaalfde plaats en was nog niet eerder zo snel.

Bij de zwemmers uit 1994 en 1993 waren er vier medailles. Mark van Dinther veroverde het goud met zo'n vier seconden voorsprong op de rest. Hij was driekwart tel sneller dan zijn beste tijd, die hij vier weken eerder zwom. Jeroen Trimbach behaalde brons. Bij de meiden bleven Anouk van Lokven en Elke Schellekens een fractie boven hun beste tijd, maar mochten wel naar het podium komen voor de zilveren en bronzen medaille. Esra Pennings en Anouk van Helvoirt werden achtste en tiende.

De dames en heren zwommen de 200 vrij, waarbij Roel vd Kleij het zilver behaalde. Frank Hovenier belandde net naast het podium met de vierde plaats. Bij de dames was er brons voor Sandra Schellekens, die een fractie sneller dan ooit was. Lisa Smits werd zesde en hoewel ze nog boven haar pr bleef, was ze wel maar liefst acht tellen sneller dan begin oktober bij de eerste competitiewedstrijd. Manissa vd Brand scherpte haar persoonlijke record uit 2008 met bijna drie seconden aan. Ildiko vd Ploeg eindigde achter Manissa (achtste) als negende.

Na de pauze was het weer tijd voor de jongste zwemmers. Op de 50 school wist Tijn het goud te behalen. 

Daarna werd de 50 vrij gezwommen, waarbij Pim en Anouk van Os beiden vijfde werden. Anouk zwom 2,5 seconde sneller dan haar zes weken oude pr. Fabiënne werd tiende en Valerie twaalfde.

Op de 100 rug voor junioren was er wederom een medaille voor Jeroen van Dinther, want met zijn pr van 2,5 seconde behaalde hij brons. Martijn verbeterde zijn pr's op de 50 (0.7 seconde) en 100 meter (2 seconden) en werd negende. Tom was maar liefst twaalf tellen sneller dan zijn oude pr en eindigde als negende. Bij de meiden werd Rachel zevende dankzij een pr van maar liefst 7,5 seconde. Ook Isa zwom het uitstekend, en met een verbetering van bijna twee tellen werd ze negende.

Op de 100 vrij zwom Delane, na zijn toptijd op de 50 vlinder, naar een tijd die maar liefst bijna negen tellen sneller was dan zijn oude toptijd van slechts een maand oud. Ook zijn tijd na 50 meter was goed voor een nieuw pr. Bij de meiden zwom Shirley weer driekwart tel sneller dan haar oude toptijd, en verbeterde daarmee ook het clubrecord. Ook de andere vier meiden zwommen uitstekende tijden. Lara werd vijfde met een pr van 5,5 seconde. Een mooie opsteker voor de zwemster die behalve de drie trainingen overdag ook 1 a 2 keer per week 's ochtends vanaf 6 uur komt trainen. Ook Aniek komt regelmatig 's ochtends, en ook zij verbeterde haar oude toptijd. Ze was twee seconden sneller en werd zesde. Zoë werd achtste en was een fractie sneller dan ooit. Demi tikte als negende aan en verbeterde haar toptijd met 4,5 seconde.

Op de 200 meter wisselslag verzekerde Mark zich van een startbewijs voor de Brabantse Zomerkampioenschappen. Hij behaalde de zilveren medaille en was ruim twee seconden sneller dan zijn jaar oude toptijd. Jeroen Trimbach hield hem wederom gezelschap op het podium en wederom was er voor hem een bronzen medaille. Hij was vijf tellen sneller dan ooit op de 200 wissel en verbeterde onderweg zijn pr op de 50 meter vlinderslag met twee seconden. Elke en Anouk van Lokven wisselden op het podium van plaats ten opzichte van de 50 school. Elke haalde zilver en Anouk brons. Anouk van Helvoirt werd vierde en Esra zwom de vijfde tijd. 

Tot slot was er op de 100 rug brons voor Roel. Frank en Sandra werden beiden vijfde. Lisa werd zesde, Ildiko achtste en Manissa elfde.

Aan het einde van de wedstrijd werd nog de 4 x 50 wissel voor jongens uit 1997 en jonger gezwommen. Jeroen van Dinther, Tom, Delane en Martijn zwommen uitstekend, met voor de laatste drie heren tussentijden die ver onder hun pr's lagen (4.3, 3.9 en 3.5 seconden). Hierdoor waren de vier jongens maar liefst tien seconden sneller dan hun inschrijftijd. Na een hele mooie gelijkopgaande strijd met het team van Tempo gingen bij Martijn alle remmen los en zorgde voor de eerste plaats van Neptunus '58 met een voorsprong van een seconde.

In totaal werden er 37 persoonlijke records en drie clubrecords gezwommen.

Uitslag

Tijden per zwemmer

Uitslag Neptunus '58

Tussenstand competitie


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'